ALLE INFORMATIE DIE IN HET PUBLIEKE BELANG OPENBAAR MOET ZIJN TOEGANKELIJK MAKEN EN/OF ANDEREN ONDERSTEUNEN EN MOTIVEREN DIT TE DOEN.

FOPzone

De persvrijheid in Nederland is niet meer wat het geweest is. Steeds vaker worden journalisten op oneigenlijke gronden weggestuurd of de toegang geweigerd om onbevallige berichtgeving te voorkomen. Het lijkt soms alsof er gebieden zijn ontstaan in ons land waar persvrijheid niet meer geldig is. Die gebieden hebben we FOPzones genoemd: daar is geen sprake van Freedom of Press.

Deze FOPzones maken het ook voor Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten moeilijk om haar doel te behalen. Daarom is er maar één ding dat we kunnen doen: zelf de proef op de som nemen en met draaiende camera’s de FOPzones opzoeken. De beelden die daarbij ontstaan zijn de basis voor een nieuwe documentaire. De premiere van de documentaire FOPzone zal in mei 2012 zijn.